Koud he!


Nu Koning Winter weer eens in ons land resideert, kunnen zij hun wintersport activiteiten voor hun eigen voordeur beoefenen. Sleetje rijden, langlaufen, schaatsen en zelfs rijden met een slee getrokken door honden zijn nu dagelijks te zien in de actualiteiten programma’s. In deze tijden van #corona of #covid-19 weer eens wat go9ed nieuws is fijn om te zien. Helaas laten zij niet alles zien.

Veel mensen in de schoonmaakbranche worden nu geconfronteerd met winterweer. Waardoor ook zij niet op hun werk (kunnen) komen. Of als je glazenwasser bent, met deze temperaturen je werk niet doen. Vanwege valgevaar of te koud om glas te wassen.

Ben je in loondienst, kan je werkgever aanspraak maken op de regeling Onwerkbaar Weer. (zie www.ras.nl ) . Als zelfstandige heb je pech, daarvoor diende je een potje aan te leggen voor het geval dat. Opvallend dat volgens de Belastingdienst je niet onbeperkt voorzieningen mag aan leggen voor het geval dat. (zie https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/winst/inkomstenbelasting/inkomstenbelasting_voor_ondernemers/fiscale_reserves/ )

Maar gewoon je loon doorbetalen mag altijd. Dus trek je het eigenlijk uit je winst. Maar aan het begin van het jaar moet je eigenlijk zeggen, de nog te maken winst.

Wanneer is het te koud om te werken buiten de deur?

Uiteraard bent u zelf redzaam genoeg om te weten wanneer je niet meer buiten kunt werken. Of dat het beter is dat je stopt. Twijfel je? Kijk dan eens op www.koudewijzer.nl Hier staat hoe koud het is en wat je kunt doen. Of gebruik deze tabel van het #KNMI

Gevoelstemperatuur zegt alles. Ben verstandig en stop op tijd!