De Dag van de Veiligheidskundige Schrijfprijs 2023


Beste Maurice,

De samenvattingen zijn inmiddels allemaal beoordeeld door de strenge doch rechtvaardige jury en ik kan je hierbij feliciteren met je nominatie voor de #DVK #Schrijfprijs 2023!

Op de Dag van De Veiligheidskundige op 14 juni vindt de bekendmaking van de winnaar en de uitreiking plaats (Boerderij Het Gagelgat, Birkstraat 107 te Soest).

In de nieuwsbrief van aanstaande donderdag worden de nominaties ook wereldkundig gemaakt.

Met vriendelijke groet,

Janneke Reijseger

uitgever

DVK SCHRIJFPRIJS

De Veiligheidskundige wil graag kennis bundelen en delen. Dat kan door veiligheidskundige schrijfsels te publiceren en zo de schrijvers ervan de kans geven hun kennis met collega’s te delen. Daarbij gaat het ons erom dat we van elkaar kunnen leren, dus als bedrijfs- of persoonsgegevens in die publicatie geanonimiseerd moeten worden, kan dat. Populair gezegd: het gaat om de lessons learned, niet om naming & shaming.

Om die publicaties te stimuleren, reiken we vanaf 2022 jaarlijks een DVK Schrijfprijs uit. Daarbij hebben we er bewust voor gekozen geen onderscheid te maken tussen de verschillende veiligheidskundige opleidingen. Dus afgestudeerden van alle niveaus of typen veiligheidskundige opleiding kunnen hun eindwerk, werkstuk of scriptie insturen.
En ook andere schrijfsels zijn welkom! Een onderzoek, advies of artikel, alles is welkom!

De DVK Schrijfprijs is een jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt door De Veiligheidskundige. Het doel is om kennis te bundelen en te delen door veiligheidskundige schrijfsels te publiceren. Dit kunnen eindwerken, werkstukken, scripties, onderzoeken, adviezen of artikelen zijn. Afgestudeerden van alle niveaus en typen veiligheidskundige opleidingen kunnen hun werk insturen. De inzendingen worden beoordeeld op relevantie, onderbouwing en leesbaarheid. De winnaar ontvangt eeuwige roem, een vermelding op DeVeiligheidskundige.nl, een gratis levenslang abonnement op het VK-magazine, ruimte voor een essay in het DVK Jaarboek en een Mystery Prize. De feestelijke uitreiking vindt jaarlijks plaats op de Dag van De Veiligheidskundige12.

DE JURY

Ingeborg Goutbeek, Coördinator Kwaliteit & Audits – Defensie Munitie Bedrijf
Fons van Gompel, Adviseur Veiligheid en Crisismanagement – Radboud UMC
Ruud Plomp, HSE professional & Safety Practitioner – Artemas
Tamara Onos, AH, HVK, auteur. Missie: gezonde en veilige omstandigheden voor alle werkenden. 

ondersteund door:
Marcel Captijn, Technisch Tekstwerk
Janneke Reijseger, Reijseger to the point
van De Veiligheidskundige