Verschil tussen kopen online en realiteit


U kent dat wel. U koopt iets online. Allereerst moet je een account aanmaken, je emailadres verifiëren, dan je bestelling doen en afrekenen. Gelijk ontvang je diverse e-mails over je bestelling, dat je bestelling nu bij de vervoerder is, dat je pakket nu in transit is met een verwachte aankomsttermijn en uiteindelijk de mail uw pakket is afgeleverd.

Maar dan ontvang je even daarna een mail met het verzoek het hele proces, of het product te beoordelen. Met een beetje goede wil heb je voor 1 bestelling circa 5 orders in je inbox. Maar daar blijft het niet bij. Iedere week ontvang je een nieuwsbrief met speciaal voor jou geselecteerde producten of speciale aanbiedingen. Om je af te melden zoek je onderaan de mail naar de kleine lettertjes naar de term afmelden of unsubscribe. Maar of je dan nooit meer een mail van deze firma ontvangt durf ik niet te zeggen.

Vaak krijg je na enige tijd een mail van, jammer dat u zich heeft afgemeld, we hebben nu een speciale welkom terug aanbieding.

Moet je die gang van zaken eens kopiëren naar een kleine zelfstandige die dit proces herhaald bij zijn klanten.

Geachte klant,

-Dank voor uw aanmelding bij onze dienstverlening. Vul eerst alle benodigde velden in. De met een * zijn verplicht.

-Gefeliciteerd, uw account is aangemaakt. Verifieer uw emailadres aub.

-Voer nu uw order en gewenste uitvoeringsdatum in.

-De glazenwasser kom op woensdag 8 maart 2023 tussen 11.30 en 18.00 uur bij u langs. Indien u niet aanwezig bent, ontvangt u een niet thuis melding per mail. U kunt dan een nieuwe datum aanvragen. Of geef hier aan welke datum u thuis bent.

-De werkzaamheden zijn uitgevoerd, u kunt de werkbon in de bijlage aantreffen. U heeft gekozen voor betaling achteraf.

-Hierbij uw factuur. Let u aub op de betalingsdatum!

-Geachte relatie, enige tijd geleden hebben wij werkzaamheden bij u thuis uitgevoerd. Wij zouden het op prijs stellen als u via de link uw waardering hierover op deze site achter laat.

-Geachte relatie, in het kader van klant tevredenheid onderzoek ontvangt u hierbij een korte enquête over onze dienstverlening. U kunt deze geheel of met vermelding van uw emailadres invullen via deze link. Indien u uw emailadres invul maakt u kans op een korting bij uw volgende beurt.

-Geachte relatie, via deze mail wijzen wij u erop dat factuur met nummer 1231.23 niet betaald is. Zou u zo vriendelijk willen zijn om dit alsnog in ore te maken.

-Geachte klant, aanbieding voor de maand Mei. Laat nu uw terras of vlonder door ons afspuiten. De eerste 10 aanmelders krijgen 10% korting. Gebruik hiervoor de code Mei23.

-Geachte klant, u maakt gebruik van één van onze diensten. Wist dat u bij ons ook de volgende diensten kunt afnemen?

Ziet u het al voor u dat de kleine glazenwasser zo te werk zou gaan. Gaat hij weinig klanten over houden denk ik zo. Maar waarom hebben fysieke winkels en dienstverlening deze praktijken niet, en online shops wel vraag ik mij af. 

PS, mijn naam is Mike. Ik ben student bedrijfskunde. Ik loop nu even stage hier en wil voor mijn studie u een paar vragen stellen. Klik op de link en vul het onderzoek in aub. Kost u 5 minuten maar het maakt mijn scriptie.