Maurice Rutgrink voorzitter-af bij SieV


Na 10 jaar vond ik de tijd gekomen om afscheid te nemen als voorzitter van mkb branchevereniging Schoonmaken is een Vak. Alhoewel ik het nog steeds met veel plezier doe, zie ik dat de wereld om mij heen erg veranderd is. En dat gaf stof tot nadenken. Dit doe je niet even, maar dat duurt wel een tijd.

EVALUATIE

In die tijd heb ik een tussenbalans opgemaakt zoals een goede ondernemer dat betaamt. Credit en debet geteld, balansposten in orde gemaakt, V&W bekeken en daarna een prognose gemaakt. En daar komen een aantal zaken naar voren die dan weer afgewogen dienen te worden. Dat heb ik gedaan en dat leidde tot keuzes. Een van die keuzes was stoppen als Voorzitter.

Ik ben nu bijna 10 jaar betrokken bij SieV en dat wil best wat zeggen. Ik heb alles van dichtbij mee mogen maken en/of meegemaakt. Een voorrecht. Heb velen mensen ontmoet waarvan sommige een bijzonder plekje innemen bij mij. Kortom, de 10 jaar waren voorzien van alles wat het leven bood.

Maar nu SieV stilaan bij zaken betrokken wordt, merk ik dat mijn stijl van leiden niet altijd de juiste is. Ja, ik kan plafonds doorbreken door af en toe uit te halen of stelling te nemen. Maar er komt een tijd dat diplomatie meer brengt. En dat moet je kunnen.

Conclusie

Ik ben na al dit tot de conclusie gekomen dat het tijd wordt voor een nieuwe Voorzitter. Uiteraard ga ik deze persoon helpen waar en wanneer ik kan. SieV blijft toch wel een onlosmakelijke zaak van mij. Ik bezie het als een ouder die het kind op een dag solo naar school laat gaan. Zo sta ik erin. Met trots en blijdschap.

Ik draag op 22 maart 2022 het stokje over. Met blijdschap dat het zo ver heeft kunnen komen. Ik kan wel zeggen dat veel doelen behaalt zijn binnen een tijdsperiode die wij aan et begin niet voor mogelijk hielden. SieV is nu meer dan een rebellenclub. Het is een volwaardige ondernemersvereniging die er mag zijn. Die een verantwoording kan dragen. Die nu al op zaken kan terug kijken die door SieV onder de aandacht zijn gebracht en/of gerealiseerd.

Tot slot

Wat ik ga doen als de nieuwe Voorzitter op volle toeren draait, ik weet het niet. Ik ga daar nu ook niet op voor sorteren. Wat ik wel weet is dat ik de nieuwe Voorzitter niet voor de voeten ga lopen. Ik wil dan in of achter de coulissen mijn ding doen, indien gewenst.