Constructie fouten, uw probleem?


Ik zie het al zo lang om mij heen gebeuren. Er wordt iets gebouwd, oplevering en linten knippen en de gebruiker trekt erin. Na enige tijd het object gebruikt te hebben komt men erachter dat het leuke kastje gruwelijk in de weg staat en die varen geeft ook veel overlast. En overal liggen ineens verlengsnoeren en de 1ste a4 tjes worden al tegen het raam geplakt als zonwering.

 

Hoe kan het dat men anno vandaag wel duurzaam kan en wil bouwen maar de ontwerpfase niet goed met gebruikers doorspeelt. Met een vr bril kun je vlot door het object wandelen en zien wat de impact is van een wijziging.

Ik heb er al meer over geschreven. En ik begrijp niet dat architecten er mee wegkomen. Hoe kun je nu de noden van een gebruiker ondergeschikt aan je design maken.

Vandaar dat ik dit bureau in het leven heb geroepen. Om vooraf te kijken naar praktische zaken om die voor de 1ste steen te spotten.